Varstvo osebnih podatkov


Izjava podjetja Esenza, Renata Bilurdagi s.p. Pravilniku o zasebnosti 

Varovanje osebnih podatkov naših uporabnikov je pomembna skrb našega podjetja. Vsi vaši osebni podatki, ki nam jih boste posredovali ob prijavi v spletno prodajalno Esenza.si, bodo varovani v skladu z veljavno zakonodajo.

Vse spletne aktivnosti podjetja  Esenza, Renata Bilurdagi s.p. so v skladu z Evropsko zakonodajo (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC in Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) in državnimi zakonodajami Centralne in Vzhodne Evrope. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami podjetja Alpina, d.o.o., ki jih dobi o vas, kadar obiščete našo spletno stran.

 

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov
Osebni podatek je informacija, ki vas identificira (npr. ime, priimek, elektronski naslov ali poštni naslov). Osebnih podatkov ne zbiramo, razen kadar vi to omogočite, tj. ob registraciji, nakupu, sodelovanju v spletnih raziskavah ali spletnih nagradnih igrah in ob prijavi na e-novice ali SMS novice Esenza.si. Podjetje  Esenza, Renata Bilurdagi s.p. jamči, da bo osebne podatke varovala kot zaupne.

 

Katere osebne podatke zbiramo? 

Podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. zbira sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazce na spletnem mestu Esenza.si. Podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p.  lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

 

Način in namen uporabe osebnih podatkov 

Z uporabo spletnega mesta aEsenza.si se uporabnik strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Podatkov o uporabnikih podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam  ali jih kakor koli tržilo drugje.  Zaposleni v podjetju Esenza, Renata Bilurdagi s.p. so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših osebnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti.

  • Registracija uporabnika

V spletni trgovini Esenza.si se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Vsebine spletne trgovine so sicer dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke in sicer: ime, priimek, poštni naslov, elektronski naslov, telefonsko številko. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na strani alpinashop.si.

V primeru, da se uporabnik registrira, bo podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. vpisane podatke do preklica uporabjalo za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. V primeru, da uporabnik ob registraciji vpiše tudi številko kartice ugodnosti Esenza.si, pa lahko pri spletnem nakupu koristi ugodnosti iz naslova le te. Podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p.  podatke hrani do preklica ali odjave skladno z zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim na info@esenza.si  V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke: naslov sporočila naj bo Ukinitev uporabniškega računa; v vsebini naročila mora biti navedeno ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kor registrirani član.

  • Nakupovanje brez registracije

V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot neregistrirani uporabnik, bo podjetje Alpina, d.o.o. vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila. Podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. kot davčni zavezanec mora v skladu s 86. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu.

  • Posredovanje e-sporočil

Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. posreduje tudi preko e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni izključno za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani so poslovni e-naslovi. S pošiljanjem e-sporočila na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta Esenza.si

  • Prijava na e-novice

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in prodajnih mestih, o akcijskih ponudbah, dogodkih, nagradih igrah in drugih promocijah. Za prijavo na e-novice Esenza, Renata Bilurdagi s.p. zbira sledeče podatke: e-naslov, spol, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefonsko številko.

Po vpisu elektronskega naslova v spletni obrazec uporabnik na navedeni e-naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice Esenza.si (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava ( NAŠ LINK) v e-novicah zahteva, da podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

  • Sodelovanje v nagradnih igrah

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah.

 

Pravice uporabnika
Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu alpinashop.si lahko naslovi na elektronski naslov info@esenza.si.

 

Svoboda izbire
Osebne podatke, ki jih posredujete podjetju Esenza, Renata Bilurdagi s.p. nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših osebnih podatkov ne boste posredovali podjetju Alpina, d.o.o., potem do nekaterih funkcionalnosti ali vsebin spletnega mesta ne boste imeli dostopa. V primeru spremembe vaših osebnih podatkov (poštna številka, e-naslov, poštni naslov, telefonska številka) vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na e-naslov info@esenza.si.

 

Zagotavljanje varnosti osebnih podatkov 

Podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. si prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na strani alpinashop.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.) so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno zakonodajo. Osebne podatke bo podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani podjetja Esenza, Renata Bilurdagi s.p. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji). Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem 

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavno zakonodajo. Podatki so lahko posredovani:
– hčerinskim družbam zaradi obdelave naročil kupcev, vezanih na posamezno hčerinsko družbo;
– družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …);
– marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja
– podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (dostavne službe ipd.)
– vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;
– pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z zakonodajo. 

 

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)
Kadar koli dostopate na spletno stran podjetja Esenza, Renata Bilurdagi s.p. se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje obiskanosti našega spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

 

Piškotki
Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in onemogočajo našim stranem prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno mesto podjetja Esenza, Renata Bilurdagi s.p. Podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo našega spletnega mesta.

 

Povezave do drugih spletnih strani
Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na spletno mesto podjetja Alpina, do.o. Spletne strani na tem spletnem mestu lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev znotraj in izven podjetje Esenza, Renata Bilurdagi s.p. za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno mesto podjetja Esenza, Renata Bilurdagi s.p. si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

 

Upravljavec osebnih podatkov je Esenza, Renata Bilurdagi s.p.,Slovenska cesta 38,1000 Ljubljana, Slovenija. Morebitna vprašanja o zasebnosti in uporabi osebnih podatkov lahko naslovite na info@esenza.si.